‘Το Executive Coaching επικεντρώνεται στην παροχή βοήθειας στα στελέχη των επιχειρήσεων τόσο σε προσωπικό όσο και σε επαγγελματικό επίπεδο’

Γενικές ερωτήσεις προβληματισμού προς τον δυνητικό πελάτη:

 • Αντιμετωπίζετε συνεχώς το ίδιο πρόβλημα στην εργασία σας;
 • Νιώθετε εγκλωβισμένοι σε συγκεκριμένους τομείς της επιχείρησής σας;
 • Ήσασταν περισσότερο πετυχημένοι στο παρελθόν;
 • Έχετε βαρεθεί ή κουραστεί να κάνετε κάθε μέρα τα ίδια πράγματα;
 • Μήπως σταματήσατε να δημιουργείτε για το μέλλον, επειδή φοβάστε ότι θα έχετε περισσότερες ευθύνες ή ότι θα αναγκαστείτε να προσλάβετε περισσότερο προσωπικό;
 • Υπάρχουν συγκεκριμένοι τομείς σε αυτήν που δυσκολεύεστε να αντιμετωπίσετε;

Το Executive Coaching περιλαμβάνει την υποστήριξη των στελεχών και των ηγετών μέσα στις οργανώσεις, είτε ατομικά είτε σε ομάδες. Είναι μια υποστηρικτική υπηρεσία προσωπικής βελτίωσης και ενίσχυσης των ικανοτήτων σας με την οποία μπορείτε να εκπληρώσετε τα όνειρά σας. Περιλαμβάνει επαγγελματική υποστήριξη σχετικά με το πώς μπορείτε να αντιμετωπίσετε προβλήματα στην καθημερινή σας ζωή, σε τομείς όπως οι επαγγελματικές και διαπροσωπικές σχέσεις, το υπερβολικό στρες, το άγχος, οι εντάσεις, η στρατηγική ανάπτυξης σε προσωπικό επίπεδο, η προσωπική ανάπτυξη (αυτογνωσία, ενίσχυση ηγετικών ικανοτήτων, ομαδικό πνεύμα), η διαχείριση συγκρούσεων, οι Δεξιότητες Αυτοπεποίθησης (αναγνώριση, αυτογνωσία, ανάκτηση εμπιστοσύνης), η διαχείριση Αλλαγής, η διαχείριση Χρόνου, οι δεξιότητες επικοινωνίας, η αξιολόγηση δεξιοτήτων (360 feedback) κτλ. Επίσης εφαρμόζεται σε περιπτώσεις που κάποιοι προσωπικοί στόχοι και επιθυμίες σας φαίνονται αδύνατο να επιτευχθούν με συνέπεια να παραιτείστε από αυτούς.

Πιο συγκεκριμένα, ο Executive Coach μπορεί να σας βοηθήσει:

 • Στην αποτελεσματική ηγεσία: Μάθετε τι χρειάζεται να κάνετε για να γίνετε ένας επιτυχημένος ηγέτης. Τι θα πρέπει να ξέρετε για να είστε αποτελεσματικός και αποδοτικός στην διοίκηση. Τι κάνει ένας κακός ηγέτης που τον καθιστά αναποτελεσματικό και καταστρεπτικό για κάθε ομάδα. Ποια είναι τα στοιχεία της καλής ηγεσίας που έχουν ως αποτέλεσμα ευημερία. Θα μάθετε τα βασικά στοιχεία της διαχείρισης και τα απαραίτητα στοιχεία που ο καθένας πρέπει να γνωρίζει. Τι θα πρέπει να κάνετε ως στέλεχος για να εμπνέετε σεβασμό στο προσωπικό και να κερδίζετε την συνεργασία του;
 • Πώς να θέτετε και να πετυχαίνετε τους στόχους σας: Πώς μπορείτε να θέσετε ένα στόχο και να τον πετύχετε. Πολλές φορές θέτετε κάποιους στόχους και παρά την προσπάθεια να τους υλοποιήσετε μπορεί να μην καταφέρετε να τους φέρετε εις πέρας. Για ποιους λόγους συμβαίνει αυτό; Και ποια είναι η λύση; Θα μάθετε πώς να σχηματίσετε, να σχεδιάσετε και να πραγματοποιήσετε τους στόχους σας εφαρμόζοντας συγκεκριμένα βήματα.
 • Πώς να αποκτήσετε κίνητρα: Για να πετύχετε τους στόχους σας θα πρέπει να έχετε μια προσωπική ώθηση και να μπείτε σε ενεργή δράση, θα πρέπει να ξεπερνάτε τα εμπόδια που παρουσιάζονται και να συνεχίζετε να προχωράτε μπροστά. Η επιτυχία απαιτεί τη δική σας πρωτοβουλία. Θα μάθετε πώς να ξεπερνάτε τα εμπόδια σε σχέση με αυτό που θέλετε να επιτύχετε. Θα αποκτήσετε την τεχνογνωσία του πώς να κάνετε την δουλειά σας πιο απλή και πιο ευχάριστη ώστε να ισχυροποιηθούν τα κίνητρά σας. Επίσης, θα μάθετε την ακριβή ανατομία του ελέγχου και την ακριβή σειρά βημάτων που μπορείτε να εφαρμόσετε για να ασκείτε αποτελεσματικότερη παρακίνηση στους ανθρώπους, στα πράγματα και στις δραστηριότητες στο περιβάλλον σας. Όταν γνωρίζετε τι σας σταματάει, μπορείτε να δραστηριοποιηθείτε περισσότερο και να γίνετε πιο αποτελεσματικοί.
 • Πώς να αποκτήσετε αυτοπεποίθηση: Θα γίνετε πιο σίγουροι για τον εαυτό σας. Δεδομένου ότι η αυτοπεποίθηση είναι κάτι που οι άνθρωποι θα ήθελαν να έχουν σε μεγαλύτερο βαθμό αλλά δεν είναι σίγουροι πώς να το πετύχουν και πώς μπορούν να το αποκτήσουν. Θα μάθετε ότι για να αυξήσει κανείς την αυτοπεποίθησή του θα πρέπει καταρχήν να γνωρίζει και να κατανοεί τι είναι αυτό που τη μειώνει. Όταν το γνωρίζει μπορεί να αντιστρέψει την κατάσταση αυτή και να χτίσει την αυτοεκτίμησή του ξανά. Ποια είναι η πραγματική ασφάλεια στη ζωή; Πώς η αυτοπεποίθηση, ο αυτοσεβασμός και η εμπιστοσύνη είναι αλληλένδετα και τι μπορείτε να κάνετε για να τα αποκαταστήσετε; Ποια είναι τα ακριβή βήματα που πρέπει να ακολουθήσετε για να γίνετε ικανοί σε αυτό που κάνετε; Η γνώση και τα εργαλεία αυτά θα σας βοηθήσουν να πετύχετε ένα νέο επίπεδο αυτοπεποίθησης, να πραγματοποιήσετε περισσότερα, να πετύχετε τους στόχους σας και να προοδεύσετε φτάνοντας σε υψηλότερα επίπεδα προσωπικής αποδοτικότητας.
 • Πώς να οργανώνετε με επιτυχία. Θα υποστηριχτείτε στην καλλιέργεια του ανωτικό σας ταλέντο και πώς να πετύχετε τους στόχους σας με ταχύτητα και ευκολία. Όταν τα πράγματα είναι καλύτερα οργανωμένα οι άνθρωποι είναι σε καλύτερη κατάσταση. Η οργάνωση, ενώ είναι ένας πολύ σημαντικός παράγοντας για την ευημερία, συχνά παραλείπεται. Η επίτευξη των στόχων άσχετα από το πόσο μικροί ή μεγάλοι είναι απαιτεί γνώση και εφαρμογή των αρχών της οργάνωσης. Εδώ θα μάθετε πόσο πρέπει να οργανωθείτε ώστε να πετύχετε τα πράγματα που θέλετε με την ελάχιστη προσπάθεια στον ελάχιστο χρόνο. Επίσης, πώς να βάλετε τις δραστηριότητες σας σε μια λογική σειρά έτσι ώστε όντως να κάνετε αυτά τα πράγματα. Με αυτά τα εργαλεία μπορείτε να οργανώσετε με επιτυχία οποιαδήποτε δραστηριότητα, να βάλετε τάξη, να έχετε σταθερότητα και να πετύχετε τους στόχους σας.
 • Πώς να κάνετε αποτελεσματική διαχείριση χρόνου. Θα υποστηριχτείτε πως να κάνετε περισσότερα σε λιγότερο χρόνο καθώς και πώς να κάνετε την κάθε σας προσπάθεια να μετράει χρησιμοποιώντας τα βασικά στοιχεία της αποδοτικότητας. Θα μάθετε επίσης γιατί μερικοί άνθρωποι εργάζονται σκληρά και για πολύ χρόνο δίχως να αποδίδουν πολύ ενώ άλλοι μπορούν να επιτύχουν τα ίδια και περισσότερα με πολύ λιγότερη προσπάθεια. Πώς μπορείτε να περιορίσετε την δουλειά σας στο μισό και να έχετε ακόμα περισσότερη παραγωγή σε λιγότερο χρόνο. Έτσι, θα μπορείτε να χειριστείτε την εργασία σας με τη διπλάσια ταχύτητα και τη μισή προσπάθεια. Θα μπορείτε να εξαλείψετε το άγχος και να εξοικονομήσετε για τον εαυτό σας περισσότερο χρόνο για άλλες δραστηριότητες που εσείς θα επιλέξετε.
 • Πως να ξεπεράσετε τα ανεβοκατεβάσματα στην ζωή: Ποια είναι η πηγή του άγχους και πώς να το αντιμετωπίζετε; Ποιος είναι ο λόγος που οι άνθρωποι κάνουν λάθη; Σε τι οφείλεται η εναλλαγή συναισθημάτων από την χαρά στην λύπη; Έχουν όλοι οι άνθρωποι καλές προθέσεις; Θα μάθετε τα είδη συμπεριφοράς και πώς να αντιμετωπίζετε τα άτομα στο περιβάλλον σας που θέλουν να σας βλάψουν. Θα μάθετε επίσης πώς να αναγνωρίζετε τους πραγματικούς φίλους καθώς κι εκείνους που στρέφονται ενεργά εναντίον σας.
 • Πώς να βελτιώσετε τις σχέσεις σας με τους άλλους: Καθορισμός των συγκεκριμένων παραγόντων παράγοντες που είναι κοινοί σε όλες τις ανθρώπινες σχέσεις είτε είναι οικογενειακές, εργασιακές, περιστασιακές ή καθημερινές, βραχυπρόθεσμες ή μακροπρόθεσμες. Θα αναγνωρίσετε ποια είναι αυτά τα συστατικά και πώς να τα χρησιμοποιείτε για να δημιουργήσετε στοργή, αμοιβαία υποστήριξη και θαυμασμό που καταλήγει σε πραγματικά εποικοδομητικές σχέσεις. Επίσης ποιοι είναι οι κανόνες για να ζει κανείς ευτυχισμένος.
 • Στις προσωπικές αξίες και ακεραιότητα: Υποστήριξη για συγκεκριμενοποίηση της πίστης στα ιδανικά -Μάθετε πώς να μένετε πιστοί στα ιδανικά σας, πώς να καθορίζετε τις δικές σας προσωπικές αξίες, διαπιστώνοντας παράλληλα τον τρόπο με τον οποίο αυτές επηρεάζουν την ζωή σας. Πώς να ανακτήσετε την δική σας προσωπική ακεραιότητα και πώς να βελτιώσετε τις συνθήκες στην ζωή σας. Θα μάθετε επίσης τους λόγους για τους οποίους κάποιος χάνει την προσωπική του ακεραιότητα και απομακρύνεται από τους υπόλοιπους ανθρώπους.
 • Ποιόν μπορείτε να εμπιστεύεσαι: Γνωρίστε τον τρόπο να προβλέπετε εγκαίρως τη συμπεριφορά κάποιου. Η επιβίωση σας εξαρτάται από το να γνωρίζετε ποιον μπορείτε να εμπιστεύεστε. Πώς να διακρίνετε ποιοι είναι οι πραγματικοί σας φίλοι και πώς μπορείτε να αποφασίσετε αν αυτά τα άτομα θα βοηθήσουν ώστε η συνεργασία σας να είναι πετυχημένη. Θα γνωρίσετε ποια είναι τα βασικά στοιχεία της ανθρώπινης συμπεριφοράς. Έτσι, θα μπορείτε να προβλέπετε τις πράξεις του συνεργάτη σας και, απλώς παρατηρώντας πώς συμπεριφέρονται και ενεργούν οι άνθρωποι. Θα δείτε πώς μπορείτε να αξιολογείτε με ακρίβεια τους άλλους κάτι που εγγυάται ένα πιο σίγουρο μέλλον. Θα εντοπίζετε τους ανθρώπους που μπορείτε να εμπιστευτείτε και να βασιστείτε.
 • Οι φόρμουλες για την ζωή. Η συγκεκριμένη ενότητα πραγματεύεται το πώς μπορείτε να έχετε πλήρη έλεγχο των καταστάσεων. Θα μάθετε τις πρακτικές φόρμουλες και βήματα για να αλλάξετε τις κακές καταστάσεις αλλά επίσης και για να ενισχύσετε τις καλές. Ποια είναι τα πρακτικά βήματα που μπορείτε να ακολουθήσετε για να βελτιώσετε οποιαδήποτε κατάσταση στην ζωή σας. Εφαρμόζοντας αυτά τα δεδομένα μπορείτε να διευθετήσετε και να διορθώσετε μια κακή κατάσταση και να ισχυροποιήσετε και να βελτιώνετε όλες τις θετικές, με αποτέλεσμα να βελτιώσετε σημαντικά την ζωή σας.