28 Αυγ 2017

7 Κορυφαία πλεονεκτήματα του ELearning

Το eLearning προσφέρει πολλά πλεονεκτήματα στους οργανισμούς και στα άτομα, ιδιαίτερα τα τελευταία χρόνια η πλοιάδα των πλεονεκτημάτων αναγνωρίζονται και από το ευρύ κοινό.

H ευελιξία του eLearning σημαίνει ότι μπορούμε να την προσθέσουμε στην καθημερινότητα μας. Κάποιοι άνθρωποι την αναζητούν σε εξωτερικές πηγές ενώ άλλοι τυχαία πέφτουν πάνω της καθώς παρακολουθούν ένα σύντομο training στο smartphone τους σχετικά με το πιο πρόσφατο application τους.

Με απλά λόγια, το eLearning είναι παντού και σίγουρα συνοδεύεται από μερικά εξαιρετικά πλεονεκτήματα, όπως:

  1. Επεκτασιμότητα: – Μας επιτρέπει να δημιουργήσουμε και να επικοινωνήσουμε γρήγορα νέες μορφές εκπαίδευσης, νέες ιδέες και έννοιες. Το eLearning είναι ευέλικτο και μας συνοδεύει όπου κι αν βρεθούμε στον υπολογιστή, το laptop, το Pad και το κινητό, αρκεί να υπάρχει πρόσβαση στο διαδίκτυο.
  2. Δυναμική και Συνεκτική: – Η χρήση του eLearning επιτρέπει στους εκπαιδευτές να επιτυγχάνουν κάλυψη μεγάλου ποσοστού και διασφαλίζει ότι το μήνυμα μεταδίδεται με έναν συνεπή τρόπο. Αυτό έχει ως συνέπεια, όλοι οι εκπαιδευόμενοι να λαμβάνουν την ίδια εκπαίδευση.
  3. Υψηλό ποσοστό διατήρησης της γνώσης: – Οι προσέγγιση του «Blended learning» οδηγεί σε υψηλότερα ποσοστά διατήρησης της γνώσης. Κάτι που επίσης βοηθάει σε αυτό είναι ότι τα μαθήματα μπορούν να ανανεωθούν και να επαναληφθούν όποτε χρειάζεται.
  4. Εξοικονόμηση χρόνου και χρήματος coursework: – Το συγκεκριμένο είναι ήδη αρκετά γνωστό και βασικός παράγοντας για κάθε επιτυχημένο πρόγραμμα eLearning. To eLearning μειώνει το χρόνο που οι εργαζόμενοι βρίσκονται εκτός του χώρου εργασίας, ελαχιστοποιεί την ανάγκη για ταξίδια και μετακινήσεις και καταργεί την ανάγκη για αίθουσες εκπαίδευσης.
  5. Παρέχει χρήσιμα στοιχεία όπως: – Μετρήσεις δραστηριότητας και απόδοσης (ROI) – Αν χρησιμοποιείτε ένα LMS (learning Management System) για να οργανώσετε το eLearning, τότε το να παρακολουθήσετε την δική σας πρόοδο ή των εκπαιδευόμενων είναι εύκολο όπως και το να πάρετε αναφορές σχετικά με τη δραστηριότητα είναι εξίσου απλό.
  6. Εξοικονόμηση φυσικών πόρων: – Λιγότερο κατανάλωση διοξειδίου του άνθρακα – Εκμεταλλευόμενοι το eLearning για online σημειώσεις, tests κλπ όλες οι έρευνες δείχνουν ότι οι ανάγκες εκτύπωσης σε χαρτί μειώνονται δραστικά.
  7. Ευελιξία – Με τη χρήση του eLearning, μπορείτε να έχετε εσείς ή να δώσετε στους εργαζόμενους την ελευθερία να εκπαιδεύονται και να μαθαίνουν με το δικό τους ρυθμό. Το προσωπικό μπορεί να εκπαιδεύεται ακόμα και σε απομακρυσμένες περιοχές με ένα συνεπή τρόπο όπως οποιοσδήποτε εκπαιδεύεται δια ζώσης.

Πηγή: elearning

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *